Diyarbakır Anneleri:DEM Parti kapatılsın.!
Haber
01 Mayıs 2024 - Çarşamba 00:35 Bu haber 621 kez okundu
 
Diyarbakır Anneleri:DEM Parti kapatılsın.!
Çocukları PKK/DEM Parti tarafından dağa kaçırılan ailelerin 3 Eylül 2019 tarihinde başlattıkları evlat nöbeti, DEM Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam ediyor. Aileler, terör uzantısı partinin kapatılmaması durumunda AYM önünde eylem yapacaklarını duyurdu
Türkiye Haberi
Diyarbakır Anneleri:DEM Parti kapatılsın.!

PKK terör örgütünün siyasi ayağı olan yeni adıyla DEM Parti’nin, kapatma davasının üzerinden iki seçim geçti. Her iki seçime de farklı isimlerle katıldı, kapatma davasından ses soluk yok. Bugünlerde de doğu bölgelerinde belediye başkanlığı koltuğunda oturuyorlar. Kapatma davasının önemli delilleri arasında olan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 375 aileyle bin 703 günü geride bıraktı. Onlar mücadelelerinde kararlılar ama kararsız olanlara seslendiler.

 

Diyarbakır Anneleri: Anayasa Mahkemesi önünde otururuz! - Resim : 1

‘BELEDİYE KAYNAKLARI KANDİL’E GİDİYOR’

Diyarbakır’da 9 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için nöbet tutan baba Süleyman Aydın, gerekirse Anayasa Mahkemesi önünde oturacaklarını söyledi. Aydın şöyle konuştu: “Belediyeleri yine aldılar, bu belediyelerin bütün paraları yine Kandil’e gidecek, yine evlatlarımızı kandıracaklar, terör örgütüne götürecekler. Biz yeni adıyla DEM Parti’nin önünden kalkmayacağız, gerekirse Ankara’ya gideceğiz, Anayasa Mahkemesi önünde de oturacağız. HDP’yi kapatmış olsalardı, şu an evlatlarımız gelmiş olurdu.

‘BELEDİYEYE GİRERSE BİR DAHA ÇIKMAZ’

“İsimlerini değiştirdiler DEM Parti yaptılar, ha DEM ha HDP, aynıdır. Halkımıza sesleniyorum, çocuklarınıza sahip çıkın, Belediyeye girerse bir daha çıkmaz, gözünü Kandil’de açar. Bizim evlatlarımızı da belediyeye götürdüler, il başkanlığına götürdüler, ilçe başkanlığına götürdüler. Oralardan dağa gönderdiler. Ha PKK kazandı ha DEM Parti kazandı. Hiç değişen bir şey yoktur. Herkes evladına sahip çıksın.”
Diyarbakır’dan 14 yaşındayken 13 yıl önce kaçırılan oğlu için nöbet tutan anne Sariye Tokay da şöyle konuştu: “Bütün halkımız uyansın, Türk-Kürt uyansın. Bu DEM Parti’nin yüzünü görsünler artık. Ha HDP ha DEM Parti terör örgütünün maşasıdır. Temelleri birdir. Annelere sesleniyorum, bizim çocuklarımızı nasıl götürdülerse şimdi sıra sizinkilerde.

‘ANKARA’YA GİDECEĞİZ’

 

“Ben de buradan Anayasa Mahkemesine sesleniyorum, biz burada eylemimizi yapacağız bu sefer senin kapına de geleceğiz, kararlıyız orada da eylemimizi yapacağız. Siz bu partiyi kapatmadığınız müddetçe çocukların huzuru yok.”

KAPATMA DAVASININ EN BÜYÜK DELİLİ

Anne Ayten Elhaman da 7 yıl önce 21 yaşında kaçırılan oğlu Bayram için nöbette. 375 aileyle kapatma davasının en büyük delili olduklarını ifade etti. Elhaman, “HDP ile DEM Parti aynıdır, onların amacı Türkiye’yi bölmek, bayrağımızı indirmek. Belediyeleri aldılar yine çocukları dağlara taşlara götürecekler. Anayasa Mahkemesine de sesleniyorum, DEM Parti’yi kapatsınlar, burada çocuklarımızı bakkala bile göndermekten korkuyoruz. Anneler de çocuklarına daha çok sahip çıksın. PKK, HDP, DEM Parti aynıdır, bunu herkes bilsin. Belediyelere ilk girdikleri gün bayrağımızı indirdiler. İstiklal Marşımıza saygısı olmayan insanlar bunlar, daha yeni gördük. Delil arayıp duruyorlar, 375 aile biz buradayız, sesimizi duymuyorlar mı, daha ne delil bekliyorlar ki.” dedi.

ANNELER ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSIN

Mevlüde Üçdağ, oğlu Ramazan’ın 10 yıl önce kaçırıldığını hatırlatarak şunları söyledi: “İsim değiştirseler de fark etmez ha HDP ha DEM Parti. Artık belediyeleri de yönetecekler, çocuklar belediyeye girdiği zaman gözlerini Kandil’de açar. Herkes kendi çocuklarına sahip çıksın. Anayasa Mahkemesi de bunları artık kapatsın, 8-9 yaşındaki çocuğun iradesi mi olur, götürdüler dağa taşa. DEM Parti kazandı ama aslında PKK kazandı. Kimse kimseyi kandırmasın, ben bir Diyarbakırlı olarak böyle düşünüyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: Diyarbakır, Anneleri:DEM, Parti, kapatılsın.!,
Yorumlar
Haber Yazılımı